Archive for Ιουνίου 2008

The Andromeda Strain

30 Ιουνίου, 2008


Το the andromeda strain είναι μια τηλεταινία που παίχτηκε στην Αμερική σε 2 μέρη και αργότερα κυκλοφόρησε και σε dvd.Η ταινία μπορεί να μην μένει σταθερή σε απόδοση σε όλη της τη διάρκεια, αλλά έχει κάποια καλά σημεία και κάποια κακά. Ειδικά το πρώτο μέρος είναι τρομερό και θα αρέσει σίγουρα σε όσους αρέσουν έργα με φονικούς ιούς και συνωμοσίες με ΝΑΣΑ κτλ.Στο δεύτερο μέρος, εκεί που σιγά σιγά πρέπει να δοθούν και οι απαραίτητες απαντήσεις, δηλαδή στα ερωτήματα του πρώτου μέρους, η ταινία έχει μια πτώση και δεν έχει την πορεία του πρώτου μέρους, ειδικά με τις εξηγήσεις που δίνει αφού ο θεατής θα ήθελε κάτι παραπάνω. Η ιστορία, χωρίς να είναι ιδιαιτέρως προτώτυπη, είναι για έναν ιό που έρχεται στη γη μέσω ενός δορυφόρου της ΝΑΣΑ που έπεσε στη γη.Ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την ανθρωπότητα και γιαυτό μια ομάδα από τους καλυτέρους επιστήμονες προσπαθεί να βρει ένα τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό τον ιο.Η ταινία περιπλέκετε όταν μπαίνουν κάποια ερωτήματα για την προέλευση του ιου, την ικανότητα ή μη της εξόντωσης του αλλά και των διαφόρων χρήσεων που θα μπορούσε να έχει ένας τέτοιος ιός ως όπλο. Την παραγωγή στην ταινία την κάνουν οι αδερφοί Tony και Ridley Scott,οι οποίοι δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις καθώς μας έχουν δώσει(ειδικά ο δεύτερος) κάποια αριστουργήματα όπως τα : Top Gun,Crimson Tide,Alien,Blade Runner,Gladiator,Hannibal. Σκηνοθέτης είναι ο Mikael Salomon, γνωστός από την ενασχόληση του με την τηλεόραση αφού έχει σκηνοθετήσει επεισόδια σε κάποιες πολύ γνωστές σειρές όπως το Alias,το Rome και το Band of Brothers. Μέσα στο cast βλέπουμε και τον Daniel Dae Kim ή αλλιώς τον Τζιν από το Lost.Η ταινία δεν είναι κακή, αλλά δεν ξεφεύγει από τα δεδομένα μιας τηλεταινίας.

Η παρουσίαση των καινούριων μασκών των Slipknot

30 Ιουνίου, 2008

Tο συγκρότημα από την Iowa, οι Slipknot, θα παρουσιάσουν παγκοσμίως τις νέες μάσκες τους αύριο το πρωί. Συνδυάζουν την δημιουργία των καινούριων μασκών τους με την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου album τους στις αρχές του Αυγούστου. Αναμένουμε μέχρι αύριο για να τις δούμε…Stay tuned!!

Οι 23 καλύτεροι του EURO 2008

30 Ιουνίου, 2008

Σήμερα επέλεξε η επιτροπή της UEFA τους 23 κορυφαίους ποδοσφαιριστές για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκείνους που έκαναν την διαφορά, που με δικές τους ενέργειες βοήθησαν την ομάδα τους να διακριθεί, που στιγμάτισαν το EURO με ωραία γκολ. Λογικό είναι από τους 23 παίκτες, οι 9 να είναι από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Επομένως :

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζιανλουϊτζι Μπουφόν (Ιταλία), Ικερ Κασίγιας (Ισπανία), Εντβιν Φαν ντερ Σάαρ (Ολλανδία)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μποσίνγκουα (Πορτογαλία), Φίλιπ Λαμ (Γερμανία), Κάρλος Μαρτσένα (Ισπανία), Πέπε (Πορτογαλία), Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία), Γιούρι Ζιρκόφ (Ρωσία)

ΜΕΣΟΙ: Χαμίτ Αλντιντόπ (Τουρκία), Λούκα Μόντριτς (Κροατία), Μάρκος Σένα (Ισπανία), Τσάβι Ερνάντεζ (Ισπανία), Κονσταντίν Ζιριάνοφ (Ρωσία), Μίκαελ Μπάλακ (Γερμανία), Σεσκ Φάμπρεγας (Ισπανία), Αντρές Ινιέστα (Ισπανία), Λούκας Ποντόλσκι (Γερμανία), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία), Ρομάν Παβλιουτσένκο (Ρωσία), Φερνάντο Τόρες (Ισπανία), Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)

Blaze Bayley – The Man Who Whould Not Die

30 Ιουνίου, 2008


O Blaze Bayley κυκλοφορεί την 4η δουλειά του με το συγκρότημα του μετά την αποχώρηση του από τους Iron Maiden.Το The Man Who Whould Not Die είναι ένας δίσκος γεμάτος heavy metal και φοβερά κομμάτια. H ερμηνεία του Blaze είναι ίσως η καλύτερη της καριέρας του.Αν και οι περισσότεροι τον έχουν ξεγράψει από τη μουσική σκηνή λόγω της Maiden περιόδου της καριέρας του,αν κάποιος τον κρίνει χωρίς προκαταλήψεις θα δει ότι η φωνή του είναι πολύ heavy και σίγουρα αξίζει σα καλλιτέχνης. Το album περιλαμβάνει 12 κομμάτια τα οποία σε κρατάνε σε ένταση και δεν σε αφήνουν να βαρεθείς τον δίσκο σε κανένα σημείο, με τα The Man Who Would Not Die,Samurai ,Robot,Serpent Hearted Man να είναι αυτά που έχω ξεχωρίσει εγώ από το δίσκο.
Το tracklist ειναι :
1. The Man Who Would Not Die
2. Blackmailer
3. Smile Back At Death
4. While You Were Gone
5. Samurai
6. A Crack In The System
7. Robot
8. At The End Of The Day
9. Waiting For My Life To Begin
10. Voices From The Past
11. The Truth Is One
12. Serpent Hearted Man
O μισητός από τους περισσότερους φίλους τον Ιron Maiden,Blaze, προσπαθεί να δείξει στο κοινό ότι είναι φτιαγμένος για κάτι διαφορετικό και καλό και τα καταφέρνει. Οι ενάντιοι του δώστε μια ευκαιρία γιατί αξίζει άγρια ο δίσκος, οι υπόλοιποι ακούστε τον γιατί τα σπάει!

EURO 2008 – Ισπανια παλι στη κορυφη

30 Ιουνίου, 2008


H Ισπανία νίκησε την Γερμανία με 1-0 ενώ θα μπορούσε άνετα να είχε πετύχει κι άλλα goal.Το goal που έδωσε τη νίκη στην Ισπανία το πέτυχε ο Τορεζ στο 33′ όπου με τρομερή ενέργεια πέρασε τον αντίπαλο αμυντικό λόγω της δύναμής του και μετά έσκαψε την μπάλα ακριβώς όσο έπρεπε για να περάσει τον Λεμαν και να καταλήξει στα δίχτια.Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό αν και μετά το 60′-65′ στο γήπεδο έπαιζε μόνο μια ομάδα,καθώς η Γερμανία δεν έκανε ούτε μια φάση και η Ισπανία έδειξε την ανωτερότητά της με πολλές καλές φάσεις και επιθετικό ποδόσφαιρο.Η Γερμανία επιβεβαίωσε την στατιστική που έλεγε ότι όποτε πάει τελικό μια κερδίζει μια χάνει αφού αυτή ήταν η φορά που θα έπρεπε να χάσει,άρα περιμένουμε την επόμενη να το σηκώσει.Η Ισπανία πάλι μετά από 44 χρόνια βρέθηκε πάλι στην κορυφή της Ευρώπης και όλη η χώρα γιορτάζει από εχτές.

EURO 2008 – Tελικος

29 Ιουνίου, 2008
Σήμερα τελειώνει και το euro2008,μια διοργάνωση η οποία πρόσφερε πολύ καλά ματς και ανατροπές(βέβαια τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το θρίαμβο του 2004).Στην φάση των ομίλων δεν πίστευε κανένας ότι Γερμανία και Ισπανία θα βρεθούν σε αυτή τη θέση αλλά με τα φαβορί για τη κούπα να βγαίνουν από τη διοργάνωση απέδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ και να παλέψουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Γερμανία μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα έχει ανακάμψει και βλέπει την κατάκτηση του 4 να είναι κοντά,ενώ η Ισπανία με μια πολύ καλή και παναπόλλα σταθερή πορεία μέχρι τον τελικό θέλει να ξανακατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης μετά από 44 χρόνια!Η Ελλάδα σήμερα θα περάσει τον τίτλο της σε μια από τις 2 χώρες και οι οπαδοί αυτής θα ζήσουν ότι ζήσαμε και εμείς 4 χρόνια πριν.Μακάρι και εμείς αφού η δικιά μας εθνική δεν τα κατάφερε να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε 2 πολύ καλές ομάδες

Fear Itself S01E04 – In Sickness and in Health

28 Ιουνίου, 2008


Σε αυτό το επεισόδιο δυστυχώς μόνο μια λέξη κολλάει…κρίμα! Κρίμα γιατί μετά το πολύ καλό επεισόδιο της προηγουμένης βδομάδας δεν κατάφερε η σειρά να μείνει στα ίδια επίπεδα, κρίμα γιατί περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από τον Victor Salva(Jeepers Creepers Ι & ΙΙ),κρίμα γιατί έχασα 45 λεπτά από το χρόνο μου και κρίμα γιατί μετά από αυτό χάνω και τις ελπίδες μου για επόμενα καλά επεισόδια…Σκηνοθετικά μπορεί να είχε κάποια καλά σημεία, όπως το κολπάκι με τον τριπλό καθρέπτη και τη χρήση πλάνων από την εκκλησία με όλα τα ‘ανατριχιαστικά’ στο σκοτάδι ομοιώματα αλλά σεναριακά δεν έλεγε απολύτως τίποτα. Και πάνω που έλεγες ότι τουλάχιστον το τέλος μπορεί να δώσει ένα λόγω ύπαρξης σε αυτό το επεισόδιο, καταστρέφονται και οι τελευταίες σου ελπίδες, αφού ήταν σίγουρα ένα από τα χειρότερα τέλη που έχω δει, χωρίς να δίνει απαντήσεις(βασικά ήταν λες και εκείνη την στιγμή ξεκίναγε το επεισόδιο…)και με τεράστια σεναριακά κενά.
Η υπόθεση είναι για μια νύφη που λίγο πριν την τελετή του γάμου της λαμβάνει ένα σημείωμα σχετικό με τον άντρα της και αλλάζει όλα όσα πίστευε για αυτόν…Μακάρι την επόμενη βδομάδα να γυρίσουμε στα καλά επεισόδια και αυτό να είναι μονό η κακή εξαίρεση.

The Incredible Hulk

28 Ιουνίου, 2008


Είχα πολύ καιρό να πάω cinema και εχτές μου καρφώθηκε να πάω να δω ταινεια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές καλές τελείες στο cinema αυτή την εποχή, αλλά ήθελα να δω το φαινόμενο(the happening) γιατί μου αρέσουν γενικά οι ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη. Μπήκα σε κάποια φορουμς και διάβασα κάποιες κριτικές από άτομα που την έχουν δει και συμφωνά με αυτά που διάβασα πίστεψα ότι είναι καλυτέρα να την αποφύγω. Τελικά μπήκα στην αίθουσα του ΣΤΕΡ που έπαιζε το Hulk 2.Το 1 αν και γενικά ήταν ψευτοαποτηχεία εμένα μου άρεσε λίγο, τουλάχιστον ήταν μια μέτρια marvel ταινία. Το 2 είχα διαβάσει ότι είναι πολύ καλύτερο και πιο προσεγμένο από το 1….Εγώ δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο. Αν το πρώτο hulk ήταν μέτριο αυτό ήταν κάκιστο. Βασικά σχεδόν σε όλη την ταινία κοίταγα το ρολόι μου να δω πόση έχει ακόμη και δε περνούσε η ώρα. Η αλλαγή των ηθοποιών δεν ξέρω αν ωφέλησε, καθώς ο Edward Norton μπορεί να είναι καλύτερος από τον Eric Bana για ταινίες με δράση, αλλά η αλλαγή της Jennifer Connelly από την Liv Tyler ήταν μεγάλη αποτυχία αφού δε ξέρω γιατί αλλά τη δεύτερη δε μπορώ να τη σκεφτώ για τίποτα άλλο παρά για ξωτικό. Η ταινία αναλώνετε σε ανούσιες μάχες με τον Hulk να είναι άτρωτος σε όλα και να τα σπάει όλα μέχρι που βγαίνει και ένας δεύτερος «Hulk»(o Abomination) και παλεύουν μεταξύ τους.

Η μάχη μεταξύ των 2 ήταν τουλάχιστον γελοία. Αν και είμαι φαν των ταινιών με super heroes από marvel και dc,το hulk δεν με τράβηξε. Βασικά από πάντα αυτός ο ηρώας είχε ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους υπολοίπους, όλοι μικροί θέλαμε να ήμασταν ο spiderman,ο superman,ο batman, κάποιος από τους xmen ή τους fantastic4 αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανείς που θα ήθελε να είναι ο Hulk…Εκεί που έλεγες ότι η ταινία ήταν ένα χάσιμο χρόνου, στη τελευταία σκηνή πετάγεται ο Tony Stark(Iron Man) και λέει ότι εργάζεται πάνω σε κάτι «μηχανικό» και συνεργάζεται με κάποιον. Άραγε να βγει κανενα τρίτο μέρος με τον Iron Man και τον Hulk μαζί? Θα δούμε…

Αλλάζουν χώρο οι συναυλίες του Λυκαβηττού

27 Ιουνίου, 2008

Μετά το δημόσιο ρεζιλίκι με την ακύρωση της συναυλίας του James Blunt 4 ώρες πριν την έναρξή της, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τους συναυλιακούς χώρους στου οποίους θα πραγματοποιηθούν οι ζωντανές εμφανίσεις των καλλιτεχνών που ήταν προγραμματισμένες για το θέατρο Λυκαβηττού. Η συναυλία της Χάρις Αλεξίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 28 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ θα ισχύουν τα εισιτήρια που έχουν προπωληθεί για την εμφάνισή της στο Λυκαβηττό. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μεταφέρεται στις 4 Ιουλίου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Λένι Κράβιτς, ο οποίος θα εμφανιζόταν την 1η Αυγούστου στο Λυκαβηττό, μάλλον θα εμφανιστεί στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η συναυλία των Pink Martini αναμένεται να γίνει στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα. Για τη συναυλία της Γκλόρια Γκέινορ (9 Ιουλίου), επικρατέστερος χώρος θεωρείται η σκηνή του γηπέδου ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Δέλτα Φαλήρου. Το φεστιβάλ χέβι-μέταλ με τίτλο»Rock Em All» θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ενώ ο σαξοφωνίστας Ορνέτ Κόλμαν δεν έχει επίσημα «κλείσει» κάποιο νέο χώρο, αν και είναι πιθανό να εμφανιστεί στο Παλλάς. Η εξαργύρωση των εισιτηρίων για τη συναυλία του James Blunt θα πραγματοποιείται μέχρι και τις 31/07.

EURO 2008 – Τελος των ημιτελικων

26 Ιουνίου, 2008


O τραυματισμός του Βιγια τελικά δεν στοίχισε (εχτές τουλάχιστον) στην Ισπανία,αντιθέτως μετά την αλλαγή του ανέβηκε και μετά το ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στο goal.Μετά από αυτό τα πράγματα ήταν πιο εύκολα αφού η Ρωσία φαινόταν σαστισμένη και η Ισπανία έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο.Ο Αρσαβιν δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά,κάθε άλλο μάλιστα αφού πέρασε απαρατήρητος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.Τελικά ο πίνακας του score έδειξε στο τέλος του αγώνα το 3-0 και η Ισπανία συνέτριψε για άλλη μια φορά τη Ρωσία στην διοργάνωση.Τώρα η Ισπανία περιμένει να έρθει η Κυριακή,όπου θα παίξει με την Γερμανία για την κούπα της διοργάνωσης.